Een bedrijf dat werkt met chemische stoffen heeft een flinke boete gekregen nadat een werknemer een nare verwonding had opgelopen na een val van een ladder. Het incident vond plaats op de locatie van het bedrijf, toen de werknemer een stoomplek probeerde te inspecteren. Toen de werknemer de ladder neer zette, viel de ladder om, waardoor de werknemer vanaf twee meter hoogte op de grond viel en daarbij ernstig elleboogletsel opliep.

working at height, ladder safety equipment

Verder onderzoek & gevolgen:

Uit verder onderzoek van de Health and Safety Executive is gebleken dat het desbetreffende bedrijf slordig is omgegaan met de planning en het beheer van dergelijke gevaarlijke werkzaamheden. Daarnaast concludeerde de HSE dat de ladder niet geïnspecteerd was, waardoor deze niet geschikt was voor gebruik. Hoewel het incident eerder dit jaar plaatsvond, was het vonnis afgelopen week. Dit resulteerde in een hoge boete voor het desbetreffende bedrijf.

Lader veiligheidsuitrusting:

 Met de juiste voorzorgsmaatregelen had dit incident voorkomen kunnen worden. SLG beschikt over een ruim assortiment ladderveiligheidsapparatuur om dergelijke gevallen te voorkomen en risico’s op letsel te minimaliseren.Daarnaast biedt SLG permanente oplossingen in de vorm van verticale valstopstystemen. Met zoveel opties op het gebied van ladderveiligheidsuitrusting is er geen excuus om uw werknemers in gevaar te brengen. Bescherm uw medewerkers als zij op hoogte werken met het grote aanbod veiligheidsapparatuur van SLG.

Voor meer informatie over voorzorgsmaatregelen voor veiligheid, kunt u contact met ons opnemen. Dit kan door op de onderstaande link te klikken, of door ons te bellen op 020 – 209 1000.

Neem contact met ons op