May we take this opportunity to wish you a Merry Christmas and a prosperous New Year and we look forward to continuing business with you in 2020.

Please be advised that our last day for sending next working day items by courier will be Friday 20th December for delivery on the Monday 23rd. If goods are not dispatched on the 24th, they will be held and dispatched on our return in the new year, 2nd January 2019.

Our last working day before Christmas will be Tuesday 24th December.

We will be closed over the holiday period but will re-open on Thursday 2nd January.

Christmas Period Opening Times 2019/20

 Yours sincerely,

All the staff at SafetyLiftinGear.nl

PBM is een afkorting voor persoonlijke beschermingsmiddelen. Dit is een uitrusting die door werknemers wordt gedragen en die extra bescherming biedt tegen gevaren op de werkplek. PBM zijn er in veel vormen en soorten. Met zoveel om uit te kiezen kan het soms moeilijk zijn om te bepalen wat u precies nodig heeft, dus hieronder hebben we een korte gids voor u samengesteld.

Hoofdbescherming:

Het beschermen van het hoofd is vaak het belangrijkste, met name op een bouwplaats. Enkele bedrijven hebben een zogenaamd ‘helmbeleid’, wat betekent dat u alleen mag werken indien uw hoofd beschermd wordt. SLG levert een reeks aan helmen die kunnen beschermen tegen vallende- of laaghangende voorwerpen.

Oogbescherming:

Ogen zijn gevoelig en kwetsbaar. Oogletsel kan ertoe leiden dat iemand zijn gezichtsvermogen verliest, wat met de juiste PBM voorkomen had kunnen worden. Vuil en chemicaliën zijn vaak een oorzaak van de problemen. SLG levert een reeks aan veiligheidsbrillen die helpen om uw ogen te beschermen zonder uw gezichtsvermogen daarbij te belemmeren.

Oorbescherming:

Werken in een luide omgeving kan na verloop van tijd uw gehoor beschadigen. Het dragen van de juiste oorbeschermers en oordoppen kunnen een enorm verschil maken voor hoeveel luide volumes uw oren beïnvloeden.

Beschermende kleding:

PBM kleding kan u helpen beschermen tegen bijvoorbeeld wind en zorgt ervoor dat u goed zichtbaar bent. Kleding met hoge zichtbaarheid stelt anderen in staat om u van een grotere afstand te zien, dit is met name handig in drukke werkomgevingen waar chauffeurs en werknemers meer worden afgeleid.

Ademhalingsapparatuur:

In sommige werkomstandigheden wordt u blootgesteld aan puin of dampen in de lucht die u beter niet kan inademen. Het is van belang dat u de juiste stofmaskers en gezichtsmaskers gebruikt. Deze zijn van cruciaal belang om u te beschermen.

Klik hier voor ons volledige assortiment PBM apparatuur. We leveren een uitgebreide collectie persoonlijke beschermingsmiddelen die u op alles kunnen voorbereiden. Als u nog vragen heeft over onze producten, neem dan gerust contact met ons op. Ons team van vriendelijke experts staat altijd voor u klaar. U kunt ons bereiken op 020 209 1000 of via sales@safetyliftingear.nl.

Neem contact met ons op

Bij SafetyLiftinGear.nl weten we veel van veiligheid bij hijsen en heffen. Graag delen wij deze kennis met u middels onze blogs en nieuwsadvertenties. Ditmaal zullen we het licht werpen op de kleurcodering van onze hijsbanden en rondstroppen.

Kleuren banden:

Als het gaat over hijsapparatuur, zijn bepaalde producten makkelijk te onderscheiden van de rest. Andere producten zijn moeilijker te onderscheiden, zoals bij hijsbanden. Voor hijsbanden is er daarom een speciale kleurcodering bedacht om gewichtscapaciteiten (de VWL = veilige werklast) te classificeren. Voor gebruikers is het gemakkelijk om de verschillende banden van elkaar te onderscheiden.

Kleurcode van de band:

Onafhankelijk van of u hijsband of een rondstrop kiest, deze aanslagmiddelen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Dit is niet zomaar een leuke ontwerpkeuze; de kleuren hebben een betekenis. Het kleurcoderingssysteem is een universeel erkende methode om te bepalen hoe veel gewicht de hijsband aan kan. Of te wel de maximale last ook wel de VWL (veilige werklast) genoemd. Het is daarom belangrijk dat de kleurcodering bij de gebruiker bekend is/wordt. De typische kleurcodering van de hijsbanden/rondstroppen is als volgt:

Paarse hijsbanden/rondstroppen:
Maximaal kan een maximale last aan van: één ton

Groene hijsbanden/rondstroppen:
Maximaal kan een maximale last aan van: twee ton

Gele hijsbanden/ rondstroppen:
Maximaal kan een maximale last aan van: drie ton

Grijze hijsbanden/rondstroppen:
Maximaal kan een maximale last aan van: vier ton

Rode hijsbanden/rondstroppen:
Maximaal kan een maximale last aan van: vijf ton

Bruine hijsbanden/rondstroppen:
Maximaal kan een maximale last aan van: zes ton

Blauwe hijsbanden/rondstroppen:
Maximaal kan een maximale last aan van: acht ton

Oranje hijsbanden/rondstroppen:
Maximaal kan een maximale last aan van 10 ton of meer, kijk hiervoor op het label.

Hoewel de kleurcodes en de bijbehorende maximale veilige werklast zijn vastgelegd in een Europese norm, kunnen er onderlinge verschillen zijn tussen leveranciers/fabrikanten. Zorg er daarom altijd voor dat u de veilige werklast en de bijbehorende kleur goed controleert voordat u een hijsband/rondstrop aanschaft en gaat gebruiken. De informatie moet makkelijk vindbaar zijn in de product beschrijving, de handleiding, de richtlijnen van de fabrikant en op de hijsband/rondstrop zelf.

Waarom een kleurcodering?
In eerste instantie is de kleurcodering bedacht om veiliger te kunnen werken. Het categoriseren van hijsbanden/rondstroppen in onderscheidende kleuren benadrukt de verschillen in veilige werklast. Sommige hijsbanden/rondstroppen hebben de veilige werklast (als extra) ook nog op de band/hoes zelf bedrukt staan. Dit voor nog meer duidelijkheid en helderheid voor de gebruiker.

Mocht u na aanleiding van dit artikel meer vragen hebben over de kleurcodering of andere vragen hebben omtrent hijsbanden, neem dan gerust contact met ons op. Dit kan op 020 209 1000 of via sales@safetyliftingear.nl

 Neem contact met ons op