Bij het aankopen van een Lier zijn er een aantal dingen die van belang zijn. Denk daarom tijdens het zoeken aan de volgende aandachtspunten:

 

Kabel kwaliteit:

Ten eerste is het goed om onthouden dat een kabellier slechts zo sterk is als de kabel zelf. Zelfs al neemt u de beste lier die in staat is om grote gewichten te dragen, kan een slechte touwkwaliteit die functie volledig teniet doen. Hoewel de lier inclusief kabel er indrukwekkend uit kan zien aan het oppervlak, is hij met de onjuiste aanvulling praktisch nutteloos. Lierkabels zijn meestal verkrijgbaar in twee varianten; staal en kunststof. Kunststof geniet onze voorkeur door de superieure flexibiliteit en betere veiligheid in het geval van een kabelbreuk.

Weerbestendig:

Lieren zijn, vaker wel dan niet, uitgerust met de bedoeling om in extreme omstandigheden te gebruiken; bijvoorbeeld voor reddingsacties in modderig terrein. Het is daarom belangrijk dat de lier geschikt is voor uw gebruiksdoelen. Barre weersomstandigheden kunnen problemen veroorzaken en uiteindelijk tot defecte lieren leiden. Dit is iets dat voorkomen kan worden door goed naar de specificaties te kijken. Bovendien kan een kapotte lier gevaren veroorzaken. Zorg ervoor dat uw lier een afgedichte motor heeft die ruim is beschermd tegen elementaire eisen. Vocht kan de binnenste componenten van uw lier aantasten. Vanuit een economisch oogpunt is het dus zeker de moeite waard om te investeren in een lier met de juiste specificaties.

Trekcapaciteit:

Trekcapaciteit is een van, zo niet het belangrijkste aandachtspunt bij het kopen van uw lier. De trekcapaciteit kan bepalen of uw lier daadwerkelijk geschikt is voor uw doel. Indien u op zoek bent naar 4x4 lieren en het trekken van zwaar beladen aanhangwagens zal een lier met een lage MLL niet voldoen. Indien u op zoek bent naar boottreklieren zal u ook een hoge capaciteit nodig hebben. Een typische boottreklier heeft ongeveer 2000 pond trekkracht nodig. De meeste lijnbreuken ontstaan doordat mensen zwaardere gewichten proberen te verslepen dan waar de lier voor bedoeld is. Dit  kan extreem gevaarlijk zijn, dus zorg ervoor dat u een lier koopt met een trekcapaciteit die u nodig heeft.

  

Zoek lieren op SLG:

Bij SLG hebben we een groot aanbod aan lieren; variërend van een eenvoudige auto-lier voor dagelijks gebruik tot boottreklieren tot lieren voor het vervoeren van auto’s. Met onze elektrische lieren die verschillende gewichten kunnen tillen, vindt u zeker de juiste lier voor uw taak.

Neem gerust contact met ons op, indien u meer informatie over lieren wil. Dit kan telefonisch via 020 - 209 1000  of per email aan sales@safetyliftingear.nl

 

 Neem contact met ons op