PBM is een afkorting voor persoonlijke beschermingsmiddelen. Dit is een uitrusting die door werknemers wordt gedragen en die extra bescherming biedt tegen gevaren op de werkplek. PBM zijn er in veel vormen en soorten. Met zoveel om uit te kiezen kan het soms moeilijk zijn om te bepalen wat u precies nodig heeft, dus hieronder hebben we een korte gids voor u samengesteld.

Hoofdbescherming:

Het beschermen van het hoofd is vaak het belangrijkste, met name op een bouwplaats. Enkele bedrijven hebben een zogenaamd ‘helmbeleid’, wat betekent dat u alleen mag werken indien uw hoofd beschermd wordt. SLG levert een reeks aan helmen die kunnen beschermen tegen vallende- of laaghangende voorwerpen.

Oogbescherming:

Ogen zijn gevoelig en kwetsbaar. Oogletsel kan ertoe leiden dat iemand zijn gezichtsvermogen verliest, wat met de juiste PBM voorkomen had kunnen worden. Vuil en chemicaliën zijn vaak een oorzaak van de problemen. SLG levert een reeks aan veiligheidsbrillen die helpen om uw ogen te beschermen zonder uw gezichtsvermogen daarbij te belemmeren.

Oorbescherming:

Werken in een luide omgeving kan na verloop van tijd uw gehoor beschadigen. Het dragen van de juiste oorbeschermers en oordoppen kunnen een enorm verschil maken voor hoeveel luide volumes uw oren beïnvloeden.

Beschermende kleding:

PBM kleding kan u helpen beschermen tegen bijvoorbeeld wind en zorgt ervoor dat u goed zichtbaar bent. Kleding met hoge zichtbaarheid stelt anderen in staat om u van een grotere afstand te zien, dit is met name handig in drukke werkomgevingen waar chauffeurs en werknemers meer worden afgeleid.

Ademhalingsapparatuur:

In sommige werkomstandigheden wordt u blootgesteld aan puin of dampen in de lucht die u beter niet kan inademen. Het is van belang dat u de juiste stofmaskers en gezichtsmaskers gebruikt. Deze zijn van cruciaal belang om u te beschermen.

Klik hier voor ons volledige assortiment PBM apparatuur. We leveren een uitgebreide collectie persoonlijke beschermingsmiddelen die u op alles kunnen voorbereiden. Als u nog vragen heeft over onze producten, neem dan gerust contact met ons op. Ons team van vriendelijke experts staat altijd voor u klaar. U kunt ons bereiken op 020 209 1000 of via sales@safetyliftingear.nl.

Neem contact met ons op