Indien uw klus zwaar tillen vereist, kunt u gebruik maken van een hijsband dan wel een rondstrop die u helpt met hijsen. Het is van groot belang dat u het juiste hijsmiddel gebruikt voor uw klus om zo de risico’s te minimaliseren. Hijsbanden en rondstroppen zijn zeer veel gebruikt en zijn makkelijk toe te passen. In deze blog wordt het verschil tussen deze twee uitgelegd. De voor- en nadelen van de twee worden besproken, zodat u de beste optie kan kiezen.

Hijsbanden:

Hijsbanden zijn meestal gemaakt van polyester en zijn ontworpen om zware lasten te tillen. Ons assortiment hijsbanden is geschikt voor ladingen tot 10 ton. Hijsbanden zijn flexibel, lichtgewicht en hebben een breed draagoppervlak, wat helpt de last die u heft te beschermen. De elastische eigenschappen van de band helpen dempen de initiële schokbelasting bij de start van de hijsbeweging. De polyester hijsbanden zijn te vinden in praktisch elke onderhoudsafdeling en ook op elke bouwplaats kom je de banden tegen. Naast de hijsbanden bieden we ook een verscheidenheid van ondersteunende haken aan.

Rondstroppen:

Rondstroppen, daarentegen, zijn gemaakt van een lussen garen, bedekt door een geweven hoes. Ons assortiment rondstroppen kan lasten tot 10 ton tillen. De rondstroppen worden in de Nederlandse markt duidelijk meer toegepast. Alle rondstroppen hebben een beschermende polyester hoes, die de duurzaamheid en veiligheid van het product garandeert bij het tillen van zware lasten. Elke strop heeft zijn eigen VWL (= Veilige WerkLast), dus zorg ervoor dat u het juiste product bestelt, afgestemd voor het last welke u gaat oppakken met de hijsband/rondstrop. 

Hijshaken als aanvulling op ons assortiment:

We bieden ook een verscheidenheid aan hijshaken aan als aanvulling op ons assortiment stroppen.

Concluderend kunnen we zeggen dat rondstroppen het meest worden toegepast. Stem de hijsband/rondstrop te allen tijde af op de te hijsen last. De VWL dient altijd groter te zijn dan het gewicht van de te hijsen last! Dit is essentieel voor uw veiligheid en de veiligheid van de last.

Indien u advies of informatie nodig heeft, neem dan gerust contact met ons op. Dit kan telefonisch via 020  209 1000 of per mail aan sales@safetyliftingear.nl.  

  Neem contact met ons op