Volgens statistieken, gepubliceerd door Health & Safety executive, was de oorzaak van ongeveer 26% van de doden op de werkplaats in het VK het vallen van grote hoogte. Dit sombere karakteristiek laat zien hoe gevaarlijk werken op grote hoogte kan zijn. Bovendien benadrukt het nogmaals hoe belangrijk het is om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen voordat u dergelijke activiteiten uitvoert.
 
Als uw bedrijf vaak werkt op grote hoogte, bescherm uzelf en anderen om u heen dan tegen de risico’s hiervan. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste dingen om aan te denken bij het werken op grote hoogte.
 

 

Neem kennis van de wetgeving:

Wetten worden niet voor niets geïmplementeerd, het is daarom belangrijk kennis van de relevante wetgeving te nemen. Zorg er ten eerste voor dat u volledig begrijpt welke wetten voor u van toepassing zijn en neem de juiste voorzorgsmaatregelen om deze na te leven. Ten tweede is het belangrijk dat uw werknemers deze regels en richtlijnen goed kennen, zodat de risico’s verminderd kunnen worden.

Beoordeel de risico’s:

Net zoals elke in potentie gevaarlijke situatie, is een uitgebreide risicobeoordeling van vitaal belang bij de voorbereiding. Deze risicobeoordeling kan helpen om de nodige aandachtspunten te benadrukken. Door grondig te beoordelen, kunnen gevaren verminderd doch geëlimineerd worden. Als de risico’s onvermijdelijk zijn, kunnen er maatregelen tegen deze gevaren genomen worden. Hierbij kunt u denken aan een val-stopsysteem of een valbeveiligings-systeem.

Kennis is macht:

Het is de verantwoordelijkheid van de werkgever om de werknemer de juiste veiligheidsinstructies te geven. Dit kan middels trainingen voor de taak die de werkgever uitvoert. Passende trainingen kunnen werknemers voorbereiden op de voorgestelde taak en hen in staat stellen deze veilig uit te voeren. Alleen personen die over de juiste opleidingen beschikken, mogen de taak vervolgens uitvoeren.

Bereid je voor op het ergste:

Hoewel elke stap genomen moet worden om een ernstig ongeval te voorkomen, is het ook belangrijk dat u een geschikt reddingsplan heeft en alle partijen informeert over wat te doen in geval van een ongeluk. Dit omvat het leveren van de juiste reddingsmiddelen.

Beschik over de juiste producten van SLG:

Om ervoor te zorgen dat u volledig beschermd bent in geval van een ongeval, is het van het grootste belang dat u ten allen tijde de juiste apparatuur gebruikt. Het is belangrijk om te onthouden dat niet alle valbescherming universeel is en dat sommige beschermingsmaatregelen geschikter zijn voor een specifieke taak, dan anderen..

Voor meer informatie over voorzorgsmaatregelen voor het werken op grote hoogte, of andere vragen kunt u ons contacten. Dit kan via de onderstaande link of telefonisch via : 020 209 1000

 

  Neem contact met ons op