Goed om te weten:

Iedereen die in een fabriek, assemblagelijn of werkplaats werkt, waar zich herhalende werkzaamheden voordoen, is zich bewust van de voordelen van veerbalancers. Indien dit niet het geval is, vindt u hieronder meer uitleg.

U hangt/bevestigt het gereedschap aan een balancer. Met de veerbalancers kunt u eenvoudig en efficiënt de last van het gereedschap gewichtloos maken. Het gereedschap zweeft en is met slechts geringe inspanning te gebruiken. Voorbeelden van gereedschap zijn: een laspistool, diverse type luchtgereedschappen als bijv ratelsleutels, impulsmoeraanzettens, slagmoersleutels etc etc. 

                                                                             

 

Voordelen:

Profiterend van de gewenste op en neer gaande  bewegingsvrijheid kan er gekozen worden voor een balancer of voor een “retractor” een “terugtrekker”. Bij een balancer blijft het gereedschap steeds in de positie waarin het wordt losgelaten. Bij een Retractor gaat het gereedschap, bij loslaten terug naar de uitgangspositie; het wordt ingetrokken. Uiteraard kan dit afgesteld worden aan de hand van de behoeften van de medewerker en de aard van de taak. De arbeidsbelasting wordt lichter, de arbeidsproductiviteit neemt toe.

                                                  

 Bij SLG hebben we een vele types van het merk ENDO op voorraad. Let u er bij het vinden van de juiste veerbalancer dan ook op dat u er een met de juiste specificaties kiest.

 Neem gerust contact met ons op, indien u meer informatie over lieren wil. Dit kan via de onderstaande knop of via Tel: 020 - 209 1000 / sales@safetyliftingear.nl

 

Neem contact met ons op